Gå til hovedindhold

Børnehaven

Børnehaveafdelingen i Vestbyens Børnehus

Børnehaveafdelingens bålhus og flag

Sommerfugle:

Dorthe Christensen

Maria Jensen

Esma Ozdemir (mandag, tirsdag, onsdag og på uddannelse torsdag, fredag)

Gry Holk (torsdag, fredag)

 

Krokodillerne:

Peter Ross

Gry Holk (mandag, tirsdag, onsdag)

Steffen Lund (studerende)

Kristina Jensen

 

Løverne:

Dorthe Vesterager

Karina Sørensen

Viktoriia Reva

 

Næsehornene:

Line Pi Jensen

Hanne Madsen

Lise Nielsen

Michelle Rasmussen(PA-elev)

 

Safarigruppe:

Kasper Pauli Pedersen

 

Ressourcepædagoger:

Lone Jensen

Heidi Lykke Lauridsen

I børnehaveafdeling har vi en safarigruppe. Vores safarigruppe er en gruppe af børn, på tværs af stuerne der har deres daglige gang udenfor i 14 dage af gangen. I safarigruppen, laver vi sommetider bålmad, kravler rundt i græsset og undersøge dyrelivet og hvilke insekter og planter der findes i Vestbyens Børnehus på vores store legeplads. De er cirka ude fra 9 til 14 hver dag, så det er vigtigt med tøj der passer til årstiden.

 

Når vi er i Safarigruppe, betyder det derfor også at de børn der er indenfor har mere plads at boltre sig på og der er rig mulighed for at lave mindre grupper både indenfor og udenfor, hvor vi kan arbejde målrettet med børnene.

Vi har en i Vestbyens Børnehus en førskolegruppe, hvor vi 3 gange i ugen samler børn på tværs af stuerne. Det er vores ældste børn hvor vi arbejder målrettet med aktiviteter der er rettet mod at være en af de store børn.  Vi arbejder her med hvad det vil sige at være en god ven, former og farver, tal og bogstaver, at komme ud og opleve nærmiljøet, besøg på skoler, at man husker at række hånden op og andre ting vi ved der giver god mening for alle børn, men især de store børn der snart skal starte i skole. 

 

Alle børn får en mappe i førskolegruppen, til både tegninger og opgaver som man er velkommen til at tage med hjem og kigge i, eller arbejde videre med i hjemmet. 

Når man går i børnehave i Vestbyens Børnehus, deltager man i et musikforløb af cirka 10 ugers varighed, hvor vi har tilknyttet en musikpædagog fra Ikast Musikskole. Det gør man fordi vi ved at børn lærer sprog forskelligt, og fordi at rytmen og melodien i sange, fagteremser og sanglege understøtter sproget. 

Vi tager på sommerlejr hvert år i uge 35 med de 2 ældste årgange i børnehaven. Vi tager som udgangspunkt afsted tirsdag formiddag og overnatter 2 gange, hvorefter børnene hentes torsdag til forældrekaffe, hvor der er mulighed for at se lejren og hvor børnene har sovet og hvem de har sovet med. Dagene vi er afsted kan godt variere fra år til år, men vi er altid afsted i uge 35. Vi tager på lejr fordi vi arbejder med fællesskabet, og fordi vi oplever at lejr er en fantastisk måde hvorpå børnene lærer hinanden at kende, fordi de får nogle fælles oplevelser og der knyttes nogle helt særlige bånd både mellem børnene men også i voksen-barn relationen.