Gå til hovedindhold

Børnehaven

Børnehaveafdelingen i Vestbyens Børnehus

Børnehaveafdelingens bålhus og flag
  • Læs op

Sommerfugle:

Dorthe Christensen

Maria Jensen

Esma Ozdemir

Krokodillerne:

Peter Ross

Katrine Birkild Langhoff

Amina Jusic

Løverne:

Dorthe Vesterager

Karina Alsted Sørensen

Viktoriia Reva

Næsehornene:

Kasper Pauli Pedersen

Hanne Madsen

Lise Nielsen

I børnehaveafdeling har vi en safarigruppe. Vores safarigruppe er en gruppe af børn, på tværs af stuerne der har deres daglige gang udenfor i 14 dage af gangen. I safarigruppen, laver vi sommetider bålmad, kravler rundt i græsset og undersøge dyrelivet og hvilke insekter og planter der findes i Vestbyens Børnehus på vores store legeplads. De er cirka ude fra 9 til 14 hver dag, så det er vigtigt med tøj der passer til årstiden.

Når vi er i Safarigruppe, betyder det derfor også at de børn der er indenfor har mere plads at boltre sig på og der er rig mulighed for at lave mindre grupper både indenfor og udenfor, hvor vi kan arbejde målrettet med børnene.

Vi har en gruppe i Vestbyens Børnehus der hedder Krummeklubben. Det er vores førskolegruppe, hvor vi arbejder målrettet med aktiviteter der er rettet mod skolen. De ældste børn deltager, og vi arbejder her med hvad det vil sige at være en god ven, former og farver, tal og bogstaver, huske at række hånden op og andre ting vi ved der giver god mening for alle børn, men især de store børn der snart skal starte i skole.

Alle børn får en mappe i Krummeklubben, til både tegninger og opgaver som man er velkommen til at tage med hjem og kigge i, eller arbejde videre med i hjemmet.

Når man går i børnehave i Vestbyens Børnehus, deltager man i et musikforløb af cirka 10 ugers varighed, hvor vi har tilknyttet en musikpædagog fra Ikast Musikskole. Det gør man fordi vi ved at børn lærer sprog forskelligt, og fordi at rytmen og melodien i sange, fagteremser og sanglege understøtter sproget.