; ; Vuggestue
Gå til hovedindhold

Vuggestue

Vuggestueafdelingen i Vestbyens Børnehus

Mariehønen:

Hatice Taskan

Bente Pedersen

Ditte Lyngdal Fenger

 

Musereden:

Anita Holdgaard

Inge Mikkelsen

Ebru Demirag

Humlebien:

Ida Lund

Sultan Cosgun

Julia Wisholm

Når man går i vuggestue i Vestbyens Børnehus, deltager man i et musikforløb af cirka 10 ugers varighed, hvor vi har tilknyttet en musikpædagog fra Ikast Musikskole. Det gør man fordi vi ved at børn lærer sprog forskelligt, og fordi at rytmen og melodien i sange, fagteremser og sanglege understøtter sproget. 

Når man starter i vuggestue får hvert barn sin egen barnevogn der følger barnet indtil man skal videre i børnehave. Vestbyens Børnehus står for sengetøj, så det eneste man selv skal medbringe er hvad barnet sover med af sut, bamser, sutteklude eller andet der kan være med til at give barnet en tryg sove situation mens barnet er i dagtilbuddet. 

Vi prioriterer at inddele børnene i mindre grupper i løbet af dagen, for at kunne arbejde målrettet med hvad hvert enkelt barn profiterer af. I de små grupper arbejder vi fx med sprog, natur udeliv og science eller hvad der giver mening for den enkelte grupper. Vi bruger derfor ofte nærmiljøjet og på boldbanerne, går i bakkerne eller besøger en nærliggende legeplads. Her er der rig mulighed for at fordybe sig i børnenes udspil eller hvad der interesser dem.